
Bjud på rawbollar med lakrits och chiafrön
Rawbollar är ett perfekt inslag till eftermiddagsfikat när du vill ha något sött till kaffet, men också som lyxigt mellanmål och ger dig energi för att orka resten av dagen. Vill du göra något från grunden, så rekommenderar vi varmt Ida Wargs recept på rawbollar med lakritssmak. Är du och dina fikagäster riktiga ”lakrits-fans”, så kommer de här veganska och nyttiga rawbollarna absolut att gå hem.
Dessutom så är vi på Dejunked, som ni vet, stora chia-fans så detta är verkligen ett recept helt i vår smak! Snabbt går det också – kan man önska sig något mer? 🙂
Lakritsrawbollar
Ingredienser:
- 1,2 dl ekologiska cashewnötter
- 1,5 msk chiafrön
- 1 dl dadlar
- 1-1,5 tsk lakritspulver
- 0,5-1 tsk vaniljpulver
- 1,5 msk ekologisk kokosolja
- 1-2 msk agavesirap eller valfri sötning
Gör så här:
- Tillsätt alla ingredienser i en mixer och mixa till en deg.
- Rulla degen till lagom stora bollar (vad som är ”lagom” för dig bestämmer du!)
- Ställ in bollarna i kylen i minst 30 minuter innan servering.
För de som inte är lakritsfans så kan man ju alltid bjuda på våra supersmarriga Dejunked Cookie Bites som ett alternativ – glutenfria och veganska småkakor utan tillsatt vitt socker för att ge dig extra glitterkant i vardagen!
Källa: https://ida.baaam.se/licorice-and-chia-raw-balls-recipe-lakrits-raw-bollar-recept/