Det är viktigt att ta hand om sig själv, både på in- och utsidan. Förutom att hålla sig igång med träning som man tycker är både rolig och utmanande, så är vad du äter grundläggande för att bygga upp en hälsosam livsstil. Balans är A och O, och med ett starkt immunförsvar så kan du känna dig på topp. En av de nyttiga råvaror som du kan äta för att boosta immunförsvaret är gurkmeja.

Nyckelingrediensen i gurkmejan är antioxidanten kurkumin, som framförallt ger gurkmejan dess gula färg. Gurkmeja har en stor plats i det indiska köket, men har också funnits inom folkmedicin över hela världen sedan tusen år tillbaka. Förutom att boosta immunförsvaret är fördelarna med gurkmeja bland annat förebyggandet av Alzheimers, cancer och diabetes men kan också vara hjälpsamt mot ledbesvär och depression.

Hur tar man bäst del av gurkmejans nyttiga egenskaper? Nämligen genom att äta den tillsammans med svartpeppar, som i sin tur har ämnet piperin och enklare tar upp kurkuminen. Vill du laga mat tillsammans med gurkmeja, så är det bästa tipset att tillaga gurkmeja med olivolja eller kokosolja och nymalen svartpeppar i slutet av matlagningen.

Självklart är gurkmeja också väldigt gott i smoothies, för i Dejunked YELLOW SMOOTHIE har den en given plats. Tillsammans med mango, passionsfrukt och citron blir det ett enkelt sätt för dig att få njuta av både gurkmejans smak och alla dess nyttiga fördelar!